Douane, accijns, BTW

Wanneer u als ondernemer goederen invoert van buiten de Europese Unie komen daar veelal douanerechten (ook wel invoerrechten genoemd) bij kijken. Er zijn producten waar naast douanerechten ook nog accijnzen van toepassing zijn wanneer deze worden ingevoerd in Nederland. U kunt hierbij denken aan alcoholhoudende dranken en benzine.

Neem contact op

Controle van de douane? Laat u adviseren!

Als er volgens de Belastingdienst of douane strafrechtelijk vervolgbare handelingen hebben plaatsgevonden, kan de navorderingsperiode van drie jaar worden opgerekt tot vijf jaar. In het laatste geval wordt een strafrechtelijk (voor)onderzoek ingesteld en vinden er verhoren plaats.

Deze onderzoeken zijn zeer ingrijpend, maar bij het grootste deel van de gevallen wordt een transactievoorstel aangeboden om strafvervolging te voorkomen. Het kan bij deze transacties gaan om grote bedragen en het is daarom zinvol om een tegenvoorstel te doen.

Bij dit soort processen bent u bij Römkens advocaten aan het juiste adres. Een gespecialiseerde en ervaren fiscaal advocaat staat u vanaf het begin tot aan het eventuele strafrechtelijk onderzoek bij.