Wanneer krijgt u te maken met een inkeerregeling?

Met de inkeerregeling kunt u niet aangegeven banktegoeden, effecten of onroerend goed in het buitenland alsnog aangegeven. Dit geldt ook voor binnenlands vermogen en inkomsten.

Door inkeer of vrijwillige verbetering kunt u weer vrij beschikken over uw vermogen en worden eventuele erfgenamen niet met latere problemen opgezadeld.

Bij inkeren betaalt u een boete, belasting en belastingrente.

In zo’n situatie vraagt u zich bijvoorbeeld af:

Wat gaat er vaak mis?

Door het verstrijken van tijd beschikt u vaak niet meer over alle informatie. Het komt regelmatig voor dat door een onvolledige aanlevering van de gegevens de Belastingdienst een inkomstenbron kwalificeert als box I in plaats van box III. Dat betekent dat er een hoger belastingtarief wordt geheven.

Wilt u weten wat de (on)mogelijkheden voor inkeren zijn in uw specifieke situatie? Meld uw zaak direct ter beoordeling aan bij Römkens Fiscale Advocatuur.

Waarom een fiscaal advocaat inschakelen?

Omdat het risico op boetes en strafrechtelijke vervolging aanzienlijk is, is het altijd slim een inkeer door een fiscaal advocaat te laten beoordelen. Tegen minimale kosten bent u verzekerd van praktische begeleiding.

Daarnaast heeft een gespecialiseerd advocaat verschoningsrecht, dat wil zeggen geheimhoudingsplicht. Uw privé informatie is dus bij dit kantoor altijd in goede handen.