02 aug 2016

Btw-fraude: wat te doen bij een verdenking?

Btw-fraude, oftewel belastingfraude, is een vorm van fraude waarbij minder of geen belasting wordt afgedragen terwijl dat wel zou moeten. Belastingfraude is een grote kostenpost voor de overheid maar kan ook voor ondernemers vervelende gevolgen hebben.

FIOD

De Financiële Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) controleert erg streng op belastingfraude. Daarom gebeurt het regelmatig dat iemand onterecht wordt verdacht. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld na een onjuiste of onvolledige belastingaangifte wordt verdacht van btw-fraude. In zo’n geval is het zonder diepgaande kennis van het fiscaal strafrecht erg lastig om onder deze verdenking uit te komen.

Onbewuste belastingfraude

Ook kan het gebeuren dat u onbewust onderdeel bent geworden van btw-fraude. In dat geval is er meestal sprake van btw-carrouselfraude. Dit hoeft echter niet te betekenen dat u onschuldig bent: u kan ook schuldig worden bevonden als u niet wist maar wel had kúnnen weten dat er sprake was van btw-fraude. Doe daarom alleen zaken met betrouwbare partners.

Verdacht van btw-fraude?

Een veroordeling voor belastingfraude kan verstrekkende gevolgen hebben. Verdenkt de Belastingdienst u van btw-fraude? Dan is het zaak om zo snel mogelijk informatie in te winnen en tot actie over te gaan. Een fiscaal advocaat van Römkens Fiscale Advocatuur kan daarbij helpen.

Wij staan aan uw kant en kunnen u bijstaan in gerechtelijke procedures. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Lees ook: