27 mrt 2017

Panama start internationale uitwisseling fiscale informatie

Panama is klaar om te starten met de internationale uitwisseling van fiscale informatie. Dat heeft de vice-presidente Isabel Saint Malo aangekondigd tijdens een bijeenkomst met EU-vertegenwoordigers. In oktober 2016 werd al bekend dat Panama van plan was om een dergelijke uitwisseling op te starten.

OESO-landen

De automatische uitwisseling van belastinginformatie is al enige tijd gemeengoed bij andere landen dankzij de conventie van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) tegen fiscale fraude. Deze conventie is al door meer dan 100 landen ondertekend, onder andere recent door Zwitserland.

Samenwerking met VS

Naast de samenwerking met OESO-landen zal Panama ook met de Verenigde Staten gaan samenwerken om fiscale fraude tegen te gaan. Het akkoord dat hiertoe gesloten is, wordt van kracht in september 2017.

Panama Papers

Panama kwam een jaar geleden uitgebreid in het nieuws met de Panama Papers. Uit miljoenen gelekte documenten bleek dat allerlei beroemde personen, waaronder vooraanstaande politici en ondernemers, gebruikmaakten van schimmige belastingconstructies om belasting te ontwijken.

Fiscaal advocaat

Meer weten over belastingontwijking of belastingontduiking? Neem contact op met een fiscaal advocaat van Römkens Fiscale Advocatuur.

Neem contact op

Bron: De Morgen/Belga

Lees ook: