Nederlanders die spaargeld bij de Zwitserse bank Credit Suisse hebben gestald, hebben een brief ontvangen van de Belastingdienst. Hierin wordt gevraagd om verzwegen spaargeld alsnog aan te geven bij de Belastingdienst. Ook vraagt de fiscus om eerdere aangiftes die niet volledig ingevuld zijn te verbeteren.

Geen lager boetetarief

Slecht nieuws voor de betrokken personen: omdat de Belastingdienst de belastingontduiking al op het spoor is, mogen de zwartspaarders geen gebruik meer maken van de inkeerregeling of de verlaagde boete van 120%. Het is wel zo dat de fiscus er bij het vaststellen van de boetebedragen rekening mee zal houden dat de zwartspaarder uit zichzelf het buitenlandse vermogen heeft aangegeven.

Eerdere actie

Eerder deze maand heeft de FIOD een internationale actie uitgevoerd om zwartspaarders te vinden. Tijdens deze actie is beslag gelegd op vermogens en bezittingen en zijn verschillende huizen doorzocht. Sinds deze actie is naar eigen zeggen het aantal vrijwillige inkeerders gestegen. “Ook internationale samenwerking en de opheffing van het bankgeheim maken dat de kans steeds groter is dat zwartspaarders tegen de lamp lopen”, aldus de fiscus.

Brief ontvangen?

Heeft u een brief ontvangen van de Belastingdienst waarin wordt gevraagd om buitenlandse spaargelden te melden? Een fiscaal specialist kan ervoor zorgen dat dit zo gunstig mogelijk wordt afgehandeld. Neem contact op met een fiscaal advocaat van Römkens Fiscale Advocatuur voor meer informatie.

Neem contact op

Bron: 1848